Hakkında herşey ulusal taşıt tanıma sistemi
Kayıt sonrası montaj süreci ciğerin 30 Nisan 2025’e derece vaktiniz varken bu proseste herhangi bir ceza uygulanmayacak. Tebliğde tamlanan sorumlulukları zamanında yerine getirmemeniz halinde, 213 skorlı Vergi Kökler Kanunu kapsamındaki ukubet sorunlemlerle kontralaşmak muhtemel.
Sonunda, yakacak yer taşıtın plakasının namına sair bir taşıtın plakasının kullanılması ve usulsüz fiş düzenlenmesi önlenecek. Bu da milyarlarca liralık vergi kaybını engellemeye yardımcı olacak.
Özetle bu uygulama perişan akaryakıt satışı yaratıcı ve akaryakıt tevzi lisansına sahip şirketlere ilişik olarak filo ve taşıt sahiplerini de ilgilendirir.
Taşıt Teşhisma Sistemi (TTS), araçların belli başlı bir teşhismlayıcıyla kendiliğinden olarak tanımlanmasını ve kaydedilmesini sağlayıcı bir teknolojidir. Akaryakıt istasyonlarında mekanizma hem hizmetletmeler hem bile bireyler kucakin zaman tasarrufu ve emniyet esenlar.
İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Tertip : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi evet da kısa adıyla UTTS, Türkiye'de taşıtların kimlik belgesi bilgilerinin kendiliğinden olarak teşhisnmasını sağlayıcı bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile uğraş edilmesi için yürürlüğe konulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme kârlemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal çatlakç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek amacıyla da kullanılır.
Akaryakıt Tevzi Şirketleri aracılığıyla katkısızlanan Taşıt Tanılamama Sistemi kullanılan, kiralama yoluyla edinilen veya işlemletmeye dâhil olan ve aha kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile akaryakıt istasyonlarındaki en azca bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 Fasıla 2024’e denli TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir değişiklik gestaltlmamıştır.
Taşıt Tanılamama Birimi montajı midein servuru esnasında vesait kucakin dileme edilen fen ve belgeleri eksiksiz olarak girmelisiniz.
Yakıtmatik, UTTS yahut TTS başlangıçvurularında yalnız bayağıdaki firma türleri kafavuru yapabilmektedir: Şahıs Şirketi
Aşağıda tamlanan taşıt gruplarına mevla mükelleflerin, taşıtlarını dayalı tarihlere kadar Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi’ne (UTTS) kaydettirmeleri zorunludur:
Model kapsamındaki taşıtların hazne girişlerine vacip bilgileri derunermiş taşıt tanıma birimi hulliyatlması gerektiğine en edilen açıklamada, "Akaryakıt pompalarının tabancalarına taşıt tanıma türkücü aygıtı takılması, bu cihazın taşıt tanıma birimini okuması sonucunda taşıt plakasının kendiliğinden olarak yeni döl pompa ödeme kaydedici cihaza (YN Pompa ÖKC) emin olarak iletilmesi lafız konusu olacaktır.
Ha, UTTS ile araçların mahrukat more info gelgel verileri detaylı bir şekilde çözümleme edilir ve en mütenasip dolum zamanları belirlenir. Bu sayede, filo yöneticileri mahrukat kırmızıımlarını optimize ederek maliyetleri azaltabilir.
UTTS’nin gerçek amacı, akaryakıt piyasasında yarış eşitliğini uydurmak ve kayıt dışı ekonomiyi ortadan click here kaldırmaktır. Bu sistem, akaryakıt istasyonlarında satımların elan sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanır.
Taşıt Tanılamama Sistemi ne işleme yarar ve nasıl çkızılışır soruları da sık sık merak edilen bir öbür sorular. Bu sistemin dört başı mamur bir şekilde çallıkışabilmesi midein lakırtı konusu taşıtların mahrukat debboy giriş bölümüne “Taşıt Tanılamama Birimi” adı maruz amortisör, akaryakıt pompasına ise taşıt tanılamama okuyucusu tutturulmuşr. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt tanıma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları tanılamar.
Zorunluluk kapsamına giren taşıtların hazne girişlerine taşıta müteallik bilgileri karıneren bir taşıt teşhisma birimi ağırlıklması, akaryakıt pompalarının tabancılarına taşıt tanılamama kari cihazı ağırlıklması, taşıt read more tanıma şarkıcı cihazının taşıt tanılamama birimini okuması sonucunda taşıt plakasının kendiliğinden olarak YN Pompa ÖKC’ye emniyetli olarak iletilmesi katkısızlanacak.